Admin ملكة القلوب
عدد الرسائل : 350 تاريخ التسجيل : 25/12/2007
| موضوع: رز بالكبد و القوانص السبت يناير 05, 2008 7:19 pm | |
| المقادير : ------------ كيلو رز مصرى او نصف كيلو بسمتى . كيلو كبد و قوانص منظفين جيدا و شايلة اى دهن عليهم . بصل -ملح -فلفل اسود -جنزبيل -كارى -بهارات -جزر مبشور الطريقة: ----------- قطعى الكبد و القوانص قطع صغيرة ثم ابشرى بصلة متوسطة الحجم و ارفعها على النار و شوحى البصلة قليلا ثم انزلى بالكبد و استمرى فى التقليب و اضيفى البهارات و الفلفل و الملح و الجزر.....و اتركيها تشرب المية حتى تنضج نضج غير كامل تماما .. فى حلة كبيرة ضعى السمن و قليل من الزيت ثم انزلى عليهم بالرز و حمريه كلة حتى يصير ذهبى اللون غامق قليلا ثم انزلى عليه بالكبد و القوانص و اضيفى التوابل و اضبطى الملح حسب الرغبة و اضيفى الماء او الشربة ان وجد و اتركيه ينضج ....و بالهنا و الشفا جربية هيعجبك جدا
| |
|